30|10
2015

Halloween Trolleri

Magisk Halloween Projektet 52 veckor med magi närmar sig slutmålet med stormsteg och i morgon är det allhelgona och halloween. Jag diskuterade tillsammans med min duktiga filmare Jonas Persson i början av veckan att vi kanske skulle släppt ett trick som har lite mer anknytning till helgen som kommer. En liten halloween special! Snabba puckar och ett beslut togs och vi träffades runt 18 tiden i Lund igår för att filma. Jag ska vara helt ärlig att det var inte helt lätt att hitta ett ställe där vi eller rättare sagt jag kände mig bekväm med att filma veckans trick. Många av trolleritricken i 52 weeks of magic är hyllvärmare och trick som jag sällan använt och följande har jag endast gjort en gång för många många år sedan. Jag ska berätta lite mer om inspelningen men först ska ni själva få se vår Halloween special.

 

Jag tror ni kan se att det inte kändes helt rätt att bara kliva fram till en grupp och köra detta nummer, speciellt inte på en restaurang. Vi gick i mörkret som lagt sig över Lund väldigt länge för att hitta ett bra ställe att filma på och där det fanns en bra grupp. I normala fall har jag inga problem att gå fram, presentera mig och berätta om projektet och filma men just den här gången var det något som höll mig tillbaka. Vi blev hungriga, satte oss och åt och sedan gick vi en lång runda till utan resultat. Tiden gick och mina tankar började långsamt gå över till att sätta Jonas på tåget och skita i att spela in tricket och köra på det vi redan hade färdigt och klart. Vi tog ett beslut att sätta oss och ta en kaffe och se om något tillfälle dök upp som vi kunde fånga. Vi körde lite trolleri för varandra och diskuterade både det ena och det andra och tiden började rinna iväg. Jag såg en grupp som såg ut att ha väldigt trevligt och bestämde mig för att det var nu eller aldrig! Jag gick fram och presenterade mig och berättade om projektet, där och då hade jag velat köra tricket rakt upp och ner men började värma upp dem med lite annat trolleri och det är jag glad för såhär i efterhand. Reaktionerna hade kanske blivit starkare om jag kört det direkt men samtidigt är tystnaden som infinner sig i tricket talande för stämning och skratten i slutet när de inser att åskådaren med ögonbindel inte har en aning om vad som just hänt. Det var en riktigt trevlig grupp och vi stannade kvar ett bra tag efteråt, trollade, spelade in ytterligare några filmer och pratade om både det ena och det andra.

 

Detta var tveklöst det absolut svåraste tricket jag spelat in under projektet men nu är det gjort och det blev helt ok. Så jag passar på att önska er alla en riktigt magisk halloween!

 

Ps. Vill ni veta mer om min grymma filmare Jonas Persson så finns han på instagram som jay_s_p