2|5
2018

Svensk Mästare i Salongsmagi 2018

Under helgen samlades jag tillsammans med andra magiker från hela landet i Uppsala för att tävla i Svenska mästerskapen i magi. Efter två dagars tävlande stod det klart att jag kammat hem titeln svensk mästare i salongsmagi 2018!

Senast jag tävlade var 2012 och då hölls tävlingarna på hemmaplan i Malmö där jag också vann guld, och en Grand Prix. Jag har inte tävlat sedan 2012 men har funderat under flera år på att ställa upp igen men familj och jobb har gått före. I år var det läge och med facit i hand var det rätt beslut och jag är otroligt glad och stolt över min instats. Jag funderade väldigt länge innan jag anmälde mig men jag hade två bra idéer på akter att ställa upp med. Tävlingstrolleri skiljer sig väldigt mycket från annat trolleri. En tävlingsakt är tidsbegränsad och det finns väldigt lite utrymme för misstag då varje poäng från domarna kan bli avgörande. Det finns också en helt annan nerv när du vet att allt du gör bedöms och att publiken till största del består av kollegor i branschen. Det är väldigt utvecklande som artist att jobba med en tävlingsakt eftersom du hela tiden jobbar med problemlösning och det konstnärliga får lov att ta plats. Även om du inte vinner så har du skapat något eget och unikt som du kan vara stolt över.

 

Jag ställde upp i två grenar och blev svensk mästare i salongsmagi 2018 och den akten kommer jag kunna köra på olika tillställningar framöver. Det blev en väldigt bra akt och jag lyckades knyta ihop den precis som jag ville i slutet, otroligt kul!

 

Jag hade även satsat på en mindre kommersiell akt i grenen allmän magi. Det är en akt som jag började jobba med när jag läste magi 2 uppe på dans och cirkushögskolan i Stockholm. Den vaknade till liv under året och en version var bland annat med när jag var gästartist på Mystique uppe i Stockholm. Jag gillar verkligen den akten och jag fick ett andrapris, ett poäng ifrån ett första pris. Jag var bäst i klassen men fick silver då det inte delades ut något första pris. Jag tycker det är bra med poängsystemet då det blir en kvalitetsstämpel för alla som hamnar på pallen men ett poäng ifrån ett guld kändes riktigt surt direkt efteråt. I efterhand är jag istället fylld av revanschlust och känner att min idé är så bra och originell att jag inte kommer släppa den utan kommer jobbar vidare med den istället!  Tankarna på förbättringar och tillägg har redan börjat ta form, men det får nog vänta tills efter sommaren. Nu ska jag först njuta och smälta helgens vinst; David Persson är Svensk mästare i Salongsmagi 2018!

 

Jag är väldigt stolt, lättad och glad det ska ni veta, det här betyder väldigt mycket för mig. Jag vill också passa på att tacka alla som trott på mina idéer och kommit med värdefull input. Jag nämner ingen utan ni vet vilka ni är, TACK!