21|3
2016

Idas cancerkamp

Magiker David Persson

I lördags var jag uppe i Trollhättan och jobbade som konferencier och trollade på den regionala UF-mässan (Ung företagsamhet). Det är fjärde eller femte året i rad jag är där uppe och det är alltid lika roligt att göra dessa mässor. Det bubblar av entusiasm och gymnasieeleverna verkligen brinner för sina projekt och företag. Allt mynnar ut i en prisutdelning är där jag håller ihop trådarna med intervjuer av elever, prisutdelare och lärare. Självklart varvar jag det hela med trolleri från min sida vilket är mycket uppskattat av både lärare och elever. I år hände något mycket intressant som jag aldrig varit med om tidigare. Jag hade bestämt mig för att göra ett klassiskt trick, sedel till apelsin. Jag hade trollat bort den signerade sedeln och plockade upp en låda i vilken apelsinen ligger. Här stoppar läraren mig och säger att vi inte kan öppna upp apelsinen eftersom vi har en citrusallergiker i publiken som är mycket känslig. Snopet men inget annat att göra än att slå ihop lådan, tacka åskådaren och berätta för publiken om situationen samt att OM vi hade öppnat apelsinen hade den signerade sedeln legat där. Låt oss säga såhär att det blev många härliga skratt i lokalen. Förberedd som man är på att allt kan hända hade jag ett extra trick i reserv som slutar med lite sedlar i min hand. Efter tricket kunde jag lämna tillbaka en ny femhundrakronorssedel till åskådaren som lånat ut denna. När jag senare packade ihop efter att alla lämnat lokalen kom det en tjej in och frågade om sedeln verkligen låg i apelsinen!? Jag svarade absolut och plockade fram lådan och skar upp apelsinen, allt fångades på film och ligger på min facebooksida. Hon blev lite skakig och klippet hittar du på följande länk genom att klicka HÄR!

 

I går söndag var jag i Kristianstad och uppträdde på en gala till förmån för Idas Cancerkamp. Jag försöker ställa upp och göra så mycket av det här jag bara hinner och kan. Just barncancer är något jag verkligen tycker är hemskt för både barnen men även alla familjer som lever med detta ständigt närvarande. Det blev en riktigt kul gala och konferencier var Anders Liljekvist från radio Kristianstad som gjorde ett mycket bra jobb. Det var mycket artister med, bland annat Pidde Pannkaka och själv gjorde jag två ingångar från scenen. Det var en blandad familjepublik något som jag nuförtiden sällan jobbar då de flesta gig är rena företagsevent så det var mycket kul. Kul är det också att tidningarna nästan alltid lyckas stava mitt efternamn Persson lite fel, kika på texten till bilden högst upp 😉 Min vän och filmaren Jonas Persson som jag gjorde 52 weks of magic tillsammans med var med och filmade under dagen. Resultatet blev en liten film som ni kan se nedan. Vill ni kika in 52 weeks of magic kan ni klicka HÄR.

 

Till helgen är det påsk och om två veckor reser jag till Stockholm för att jobba på stockholmsmässan och nordbygg. Det är tredje året jag är med på denna gigantiska mässa och det ska bli riktigt kul då vi har ett helt nytt upplägg för året. Jag önskar er all en underbar vecka och härlig påsk.