31|3
2017

Konferencier & Magiker

Skissernas museum

Oj oj oj vilken månad mars har varit, fullmatad med magiska jobb och resande! Jag sitter just nu på planet mot Stockholm där jag kommer göra kvällens och månadens sista jobb. Det är 300 personer från svenska naprapatförbundet som skall underhållas och jag är bokad genom min vän Christian på Disco & company. Är ni på jakt efter underhållning eller musik så kan jag verkligen rekommendera honom. Vi har jobbat ihop under flera år och min profil hos dem hittar ni här.

 

Jag vet inte var jag ska börja men jag har gjort fyra mässor för ung företagsamhet där jag jobbat som magisk konferencier. Det är ungdomar och näringsliv som möts under en eller två dagar och det är helt fantastiskt att se vilka idéer och energier som frodas. I år gjorde jag mässorna i Motala, Skövde, Kristineham och Borås. Jag är redan bokad tillbaka till UF Östergötland och deras mässa där under nästa år 2018. Superkul och det är nog sjunde gången jag kommer dit! Ung företagsamhet ligger mig varmt om hjärtat sedan mina tidiga dagar på svenskt näringsliv där jag jobbade som informatör och pratade om entreprenörskap och företagande.

 

I mitten på månaden jobbade jag med show och mingeltrolleri på en stor privatfest i Skyrup. Det var en fantastisk rolig kväll och mingeltrolleriet var helt magiskt att göra.

 

Förutom att jobba som magisk konferencier har jag gjort tre magiska föreställningar på engelska. Den första var en internationell diplomeringsceremoni vid Lunds universitet för människor i näringslivet som valt att fördjupa sina kunskaper. Det blev en bra trollerishow med många skratt. Jag var uppe i Göteborg och jobbade för företaget heatweed som sysslar med något så spännande som miljövänlig ogräsbekämpning! Jag gjorde där mingeltrolleri och en magisk föreställning och plockade in en helt ny grej som kom till mig av en slump när jag gjorde min show i Skyrup. Jag kan inte säga vad det är men det blev lika roligt då som nu så det får stanna i showen! Det är härligt när saker kommer till av en slump men man vet inte säkert om det var en engångsgrej eller om det verkligen fungerar förrän man kört det flera gånger. Kommer fortsätta testa så vi får se om det blir kvar…

 

Vidare trollade jag på en mycket spännande internationell konferens i Lund på skissernas museum (se bild). Det var ESA, European Space Agency som hade valt att lägga sin konferens i Lund och det var 16 nationaliteter i publiken. Tror aldrig jag trollat för personer från så många länder på en och samma gång. Det blev en höjdarkväll från scenen för min del och stämningen var på topp när de vandrade vidare för att få sig en space drink på mat & destillat. Skissernas museum är så värt ett besök, fantastiska skulpturer, målningar och restaurangen som drivs av mat och destillats ägare serverar utsökt mat! Det var Cecilia Hertz på företaget Umbilical design i Stockholm som jag haft kontakt med som tillsammans med Lunds kommun annordnat denna fantastiska konferens i Lund. Cecilia och jag här träffats flera gånger tidigare och bland annat när jag jobbade som moderator och konferencier på Lund Grand Prix för några år sedan. Samma år fick även mat & destilats ägare utmärkelsen årets Lundaköpmän. Cirkeln är sluten och jag sätter nu punkt för detta blogginlägg. Jag berättar om veckan som varit då jag flög och jobbade i Österrike i nästa inlägg…

 

Trevlig helg på er