14|11
2017

Konferencier & trollkarl


Jag nämnde i mitt förra inlägg att jag var uppe i Skellefteå och jobbade. Jag körde mingeltrolleri och magisk show för över 350 gäster och det gick strålande. Det blev en mycket lyckad kväll och alla förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb var på plats. En grym scen med mycket bra ljud och ljus samt att borden var helt rätt placerade och publiken på topp! Jag jobbar alltid själv efter att
skapa bästa möjliga förutsättningar för att min show skall bli så bra som möjligt, det är mitt ansvar. Ibland händer det att jag har jag fått ok på allt jag vill ha inför showen men måste ändå fixa och trixa på plats, så var det inte i Skellefteå. Vidare gjorde jag under samma vecka ett kvällsjobb i Växjö för ett sällskap som bestod av 95% män och det blev en härlig kväll med många skratt tillsammans. Även där körde jag min magiska show och mingeltrolleri. Scen var på plats men tog själv med mig mitt ljud och ljus för att showen skulle bli så bra som möjligt.  Kunden skrev såhär efteråt:

 

“Hej David, Du fick stående ovationer… För vår del blev din medverkan något som lyfte kvällen – helt klart. Har bara fått riktigt positiv feedback på din insats.”
Alltid kul när kunderna återkopplar med några rader. Jag gjorde en eftermiddagsföreställning under en konferens i Malmö och jag hade 60 minuter till förfogande. Normalt under en middag håller min show inte på så länge så jag hade med en hel del extra material som jag i slutändan endast behövde. Ett extra nummer slängde jag
in samt en längre variant på ett av mina nummer i showen och det räckte. Det blev en riktigt härlig föreställning och det är stor skillnad att underhålla en helt vaken och nykter publik som är med och följer till 100%.

 

Vidare var jag uppe i Stockholm och invigde nya Eatery Luma. Det blev en trevlig kväll med mycket mingeltrolleri och för en gångs skull hann jag med sista flyget hem. Borta bra men hemma bäst och jag har tillräckligt många hotellnätter som det är redan. Kunden var nöjd och jag ser fram mot att komma upp dit fler gånger och jobba:

 

“Du gjorde dundersuccé – 110 % proffs! Vi hörs inom kort!”

 

Under helgen som var jobbade jag som magisk konferencier under Frisöreventet 2017. Det var närmare 2000 frisörer som samlats på Slagthuset i Malmö för att kika på nya produkter och hämta inspiration vid de olika visningarna. Det blev en lång dag för min del då det är mycket att hålla reda på som konferencier och många inblandade personer på scenen. Höjdpunkten för egen del blev den avslutande tävlingen Battle of the Barbers där fyra barberare skall klippa skägg samt styla det tillsammans med håret under 40 minuter. Jag intervjuade och refererade under tiden och för att lätta upp körde jag även några magiska nummer mellan varven. Körde ett reptrick och fick upp en mycket trevlig kvinna på scenen som hade sin egen uppfattning om hur man bäst undersöker ett rep 😉

 

Mycket jobb och resande väntar framöver och under nästa vecka kommer jag göra ett 70 samt ett 90-års jubileum i Malmö respektive Stockholm.

 


Behöver ni boka en magiker eller konferencier? Kontakta mig så berättar jag gärna mer hur jag jobbar vid olika typer av event. Läs mer här!