12|12
2014

Kundservice

David Persson kundservice

Oj vilken morgon! Upptäckte att jag bokat flyg Stockholm-Malmö istället för Malmö-Stockholm T&R. Hade bokat detta med mina SAS-poäng och tänkte att det kan väl inte vara några problem att boka om. Jag hade fel. Inte ens min returresa gick att boka om trots att den låg en dag senare! SJ får mycket skit men i det här avseendet är de tusen gånger bättre då du med dina poäng kan avboka helt fram till avgång. Jag erkänner att det var mycket klantigt av mig att i stressen mellan alla jobb och resor som skall koordineras under slutspurten av 2014 boka flyg åt fel håll. MEN, att inte kunna boka om resan med intjänade SAS poäng flera timmar före avgång eller ens boka om morgondagens resa känns väldigt svagt. Hade jag bokat returresan för sig hade det gått utmärkt!? Varför boka T&R med SAS överhuvudtaget? Satt och tänkte lite på om jag skulle kunna lära mig något från SAS fantastiska kundservice? Det kanske skulle kunna se ut såhär:

 

Kund: Hej, vi hade bokat underhållning med dig den 8 januari 2015 i Malmö. Vi skulle vilja kolla möjligheten för dig att göra jobbet i Stockholm istället då det passar vår säljkår bättre med resor från olika delar av Sverige.

 

David: Ja det ska nog gå att ordna men jag kan inte avboka Malmöbokningen utan får lägga en ny Stockholmsbokning ovanpå den.

 

K: Men det är samma dag, bara i en annan stad? Vi står för alla resor och boende oavsett.

 

D: Ja men den ligger som bokad så jag måste fakturera er även för Malmöjobbet trots att det inte blir av.

 

K: …ehhh…

 

Eller

 

K: Vi skulle vilja byta datum från den 7/2 till den 12/2 eller 13/2 om du är ledig någon av dessa dagar?

 

D: Jag är ledig den 12/2.

 

K: Perfekt, fungerar det för dig?

 

D: Absolut, men jag måste ändå fakturera er för den 7/2

 

K: …ehh…

 

Men kom på att jag inte är i någon ekonomisk kris och behöver behandla mina kunder såhär.  Jag vill ju trots allt att de ska komma tillbaka och känna att jag finns där för dem och är villig att hjälpa dem så långt och mycket jag bara kan. Nåväl, jag är inte bitter för nu sitter jag här på flyget mot Stockholm och skriver detta och ser fram mot kvällens föreställning.

 

Höll nästan på att glömma att berätta att det är gratis fika och kaffe när man flyger Malmö Aviation till Stockholm. Ser fram mot samma flygtur och service även imorgon.