6|4
2018

Magiker på mässa

Igår gjorde jag en av årets för mig viktigaste magishow på barnsjukhuset i Lund. Jag har under de senaste åren försökt vara där och trolla en gång på våren och en gång på hösten. Det är en blandad publik med små patienter, syskon, föräldrar och andra anhöriga som samlas för lite fika och underhållning. Jag kommer fortfarande ihåg att jag under mitt absolut första besök var tvungen att gå ut och ta luft när jag såg en liten tjej med med kalt hår komma ner i sällskap med sina föräldrar och en droppställning. Tårarna var väldigt nära den gången men jag bet ihop och körde min föreställning och flickans leende på läpparna under showen gjorde mig övertygad om att den lilla stund jag gav av min tid gjorde skillnad.

 

Veckan har annars handlat om att förbereda inför veckan som kommer då jag ska jobba som magiker på mässa uppe i Stockholm tisdag till fredag. Det är fjärde eller femte gången jag kör uppe på Nordbygg och det är ofantligt kul även om fyra heldagar på mässgolvet med både mingeltrolleri och återkommande shower från scen gör att man är lite mör när helgen kommer 🙂 Jag åker upp redan på måndag för en liten lättare uppstart tillsammans med alla inblandade och reka inför tisdag morgon. Fabrikantgruppen som jag jobbar tillsammans med är en sammanslutning av sex företag och jag spelade in en magisk film inför mässan som kommer.

 

Att jobba som magiker på mässa är något jag gjort under flera år och jag har jobbat på flertalet mässor i Sverige, Danmark, Norge samt Tyskland. Engelska är inga problem men när jag jobbar i Tyskland övar jag in vissa trick och fraser på tyska. Sitter ni själva i planering inför kommande mässor och tycker det verkar spännande med en magiker i montern är ni välkomna att höra av er så berättar jag gärna mer hur jag jobbar.

 

Var tidigare under månaden uppe i Trollhättan och jobbade som magisk konferencier och vilken fantastisk dag jag hade tillsammans med alla deltagare under årets UF mässa. Var konferencier under invigningen och två prisutdelningar och det är skönt när man liksom svävar på moln under hela dagen. Mycket roligt att kombinera trolleri med en roll som konferencier och publiken undrar hela tiden “vad ska hända nu?”
Jag älskar den här typen av konferencieruppdrag och gör väldigt många varje och jag hoppas det kommer fortsätta öka.

 

Var uppe i Stockholm på KTH och gjorde mingeltrolleri under en kväll för studenter och arbetsgivare. Kvällen gick under namnet “Initiativet” och har skapats för att alldeles för få personer läser fastighetsrättsliga inriktningar på universitet och högskolor. Helt enkelt en trevlig kväll där företag och myndigheter får träffa studenter under lättsamma förhållanden. Äter mat, minglar, lyssnar på föredrag samt upplever magi på mycket nära håll.

 

Önskar er alla en trevlig helg!