6|10
2016

Magisk månad

Magiker David Persson
Sitter på ett X2000 tåg mot Stockholm där jag ikväll kommer göra en invigning för ett företag och deras nya lokaler. Det blir en övernattning och sedan tar jag mig vidare till Halmstad och hotell Tylösand där jag kommer förbereda inför två dagars jobb för Redken. Kommer vara konferencier och även hålla i trådarna under kvällens middag, mycket trolleri kommer helgen att bjuda på.

 

September har varit en magisk månad med väldigt mycket trollerijobb och resande. Jag har bland annat gjort två vändor uppe i Göteborg för olika företag med mingeltrolleri, ett 30 års jubileum för Ergona och sedan invigde Moelven sina nya vackra lokaler! Oftast gör jag nuförtiden mingeltrollei i kombination med en magisk show så det var lite extra kul att endast jobba på riktigt nära håll som omväxling. Jag har även varit och kört föreställningar i Ängelholm, Visby, Eskilstuna och Nybro. I Nybro trollade jag fram den nya Scania lastbilen 😉 Som avslutning säger att jag ska trolla fram det hon gillar eller skulle vilja ha mest av allt i hela världen. Hon svarar “den nya Scania lastbilen” och jag trollar då fram nycklarna, ridån faller och där står den upplyst och fin!  Kanske inte den mest magiska framtrollningen men det blev mycket bra och för publiken på plats blev det en stor överraskning. Ett stort plus när kunden känner sin personal så bra för jag hade väl en plan B om hon inte skulle nämnt lastbilen…

Gjorde även två dagar för Länsförsäkringar Skåne på malmömässan. Första dagen var företagsdagen och andra dagen var familjedagen. Jag var under företagsdagen konferencier och moderator vilket var ett mycket roligt uppdrag att göra. Jag känner mig väldigt trygg i en konferencier roll men jag har aldrig velat kalla mig moderator. Det ligger ganska mycket mer i det ordet och jag måste också sätta mig in i (många gånger) helt nya ämnen för att kunna leda panelen och publiken genom diskussionen. Vår lilla session handlade om psykisk ohälsa och var väldigt intressant. Kort och gott skulle jag kunna tänka mig att jobba som moderator fler gånger och kanske någon gång i framtiden även kalla mig det.

Under lördagen var det familjedag och kunskapskalaset och jag var ambulerande konferencier & moodmanager med lite flashshower och intervjuer här och var. Riktigt kul och det bubblade verkligen av energi bland alla barn och familjer som var där och provade på alla roliga saker som fanns på plats. Mästerkocken Sandra Mastio hade fixat fikat och de två omgångarna avslutades med en show från scenen med Oscar Zia, Dolly Style och Jecko & Jessie.  Det var över 1000 personer  per gång så när jag väl kom hem på lördag var jag riktigt trött.

 

Annars börjar julshowen på Slagthuset ta form, i alla fall på pappret efter veckans möte med alla inblandade. Jag kommer börja repetera tillsammans med min nycirkuskollega och vän Petter Gantelius på måndag. Det kommer bli grymt kul och årets julshow kommer innehålla minst en större illusion. Många datum är som sagt redan uppbokade för min del på Slagthuset och andra event men det finns några datum lediga. Så funderar ni på att boka underhållning till er julfest hör av er så snabbt ni kan.