19|3
2018

Magiska New York

Förra veckan spenderade jag i ett kyligt New York med min sambo och det var ren semester nästen helt utan något trolleri. Jag hade dock bokat in föreställningen In & Of Itself med den fantastiske magikern Derek Delgaudio. Det var inte en klassisk trolleriföreställning och inte heller en renodlad teaterföreställning och jag har verkligen svårt att sätta en etikett såhär i efterhand. En sak kan jag säga att den var grymt bra och jag kände hur jag fylldes med inspiration och glädje. Efter showen bubblade jag och mina tankar gick i 190 km/h! Jag funderade inte över hur några av alla de fantastiska effekter som var med hade gått till utan över hur Derek lyckades skapa den magiska känslan som hela tiden var så närvarande under de 75-80 minuter föreställningen varade. Den började lite trevande men det kändes som att det skulle vara så för att ruska om oss i publiken en smula, avslutningen på showen var bland det mest fantastiska jag varit med om!  Jag kommer inte gå in på några effekter utan rekommenderar alla som åker till New York att besöka den här föreställningen om ni har möjlighet. Den är producerad av Neil Patrick Harris som många av oss känner igen som Barney från serien “How I met your mother”. Jag vill se föreställningen igen! Teatern tog runt 150 personer och oavsett var man satt såg man mycket bra. Den spelar på Daryl Roth Theatre och har blivit förläng på grund av hög efterfrågan och mer information och biljetter hittar ni HÄR!

 

Vi gick väldigt mycket under vår vistelse i Magiska New York och jag hade ytterligare ett magiskt ställe jag var tvungen att besöka, Tannen´s Magic Store! När jag senast var i New York vilket var 1999 besökte jag den här legendariska butiken och då tog man hissen upp och kom rakt ut i butiken. Den har på senare år flyttat men som med många specialbutiker är de svåra att hitta mened hjälp av en portier lyckades vi komma rätt. När vi kom in i butiken satt det tre personer runt ett bord och trollade för varandra. En av dessa var en norrman som för tillfället jobbade och bodde i NY och övriga två amerikaner varav den ena är en fantastisk duktig close up magiker. Han går under namnet Magick Balay och det var kul att snacka med honom och diskutera lite olika effekter. Hade jag inte haft min sambo med mig hade jag gärna stannat runt bordet och trollat hela natten 😉

 

Vi landade i Köpenhamn i lördags några timmar senare än beräknat och väl hemma hann jag träffa barnen i 45 minuter, fräscha upp mig och ta de färdigpackade väskorna och bege mig till Örenäs slott. Där skulle jag vara magisk konferencier på Landskrona näringslivsgala. Det blev en magsik kväll med mycket guldregn över olika pristagare och jag kände inte av någon jetlag utan var riktigt taggad inför det här uppdraget. Alltid roligt att jobba som konferencier och nu i veckan kommer jag åka upp till Trollhättan där ytterligare ett konferencieruppdrag väntar.

 

Mycket på gång framöver och jag ser fram mot att våren skall komma igång ordentligt!