3|12
2015

Moderator & Konferencier

Magiker David Persson

Det har varit en hektiskt vecka där jag jobbat som både moderator och konferencier och i morgon kör vi vidare med julshowen på slagthuset. Jag blev uppringd i måndags av en kund som hade problem då kvällens konferencier dragit sig ur eller fått förhinder och han frågade om jag hade möjlighet att komma i dennes ställe. Absolut svarade jag och under kvällen stod jag som konferencier på världshistoriens första Lugigala på Sparbanken Skåne Arena i Lund. Snabba puckar och många bitar löste vi på plats under dagen eftersom jag haft fullt upp med en stor invigning av den gemensamma fjärrvärmeledning som skedde under gårdagen där jag jobbade som moderator.

Lugigalan som anordnades av Lugi Handboll flöt på väldigt bra och det var runt 500 personer i publiken som först åt julbord och sedan kikade på galan. Det var olika priser som skulle delas ut och intervjuer skulle skötas från scenen samtidigt som jag varvade detta med lite magiska inslag. Det är alltid lika roligt att jobba som magisk konferencier och får blanda in lite trolleri mellan varven. Roligt var att hela det svenska damlandslaget som skall försvara Sveriges färger under kommande VM var på plats och jag fick ta upp dem alla på scenen. Jag gjorde ett litet trick där de fick bestämma hur medaljerna skulle fördelas under VM. De ville inte riktigt svara på vilka som skulle ta tredje och andra plats under mästerskapet men när jag frågade vilka som skulle vinna var det självklart Sverige! Kul och jag önskar tjejerna i Svenska damhandbollslandslaget stort lycka till! Det ska bli spännande att följa 🙂

Efteråt fick jag reda på vems skor jag skulle fylla som konferencier och det var Johan Wester från bland annat Hipp Hipp! Kul och ärofullt att bli påtänkt när en så välmeriterad herre fått förhinder 🙂

 

Igår hade jag ett mycket spännande och roligt jobb som moderator vid invigningen av den nya gemensamma fjärrvärmeledningen som går mellan Helsingborg, Landskrona och Lund. Eventet skedde på Örtoftaverket och är ett samarbete mellan tre energibolag, Landskrona Energi, Kraftringen och Öresundskraft och ledningen är Sveriges längsta! Det hade varit några veckors förberedelse från min sida och igår stod jag på scenen som moderator och njöt igenom hela programmet. Vi fick höra projektledaren och jag hade en kortare paneldiskussion med våra tre VD:s och allt flöt på superbt. Jag älskar att prata med folk som brinner för det dom jobbar med och det strålade verkligen från alla inblandade på scenen. Innan eventet drog igång var det pressträff och vi väntade nervöst in vår energiminister Ibrahim Baylan som flugit ner från Stockholm för att vara med vid pressträffen, hålla tal och förrätta invigningen. Han kom i tid och hann vara med på pressträffen och hålla sitt tal under eventet. Mot slutet hade jag i samråd med våra företag förberett ett specialskrivet trick som visade på samarbetet mellan våra tre företag och mot slutet av detta fick energiminstern förrätta invigningen samtidigt som han drog av sista knuten på repet. Sydnytt var på plats och filmade och vill ni se ett kort inslag om projeket och se när Ibrahim Baylan drar av knuten och inviger fjärrvärmeledningen kan ni gör det här!

Under 2015 har jag gjort flera uppdrag som konferencier och moderator på näringslivsdagar i bland annat Ängelholm, Staffanstorp och på Lund Grand Prix! Det är alltid lika kul att göra moderator & konferencier uppdrag och ser fram mot fler liknande uppdrag under 2016.