11|3
2013

Sm i trolleri!

Magisk konferencier

Har haft fullt upp så därför var det längesedan jag uppdaterade bloggen nu. Jag har bland annat varit iväg och jobbat under årets SM i trolleri. Förra året (2012) var jag med i Malmö och tog hem guld i Close Up magi samt guld i allmän magi och vinnare av Grand Prix i scenmagi vilket var helt fantastiskt. Jag hade planer på att tävla även i år men på grund av mycket jobb och resande med mitt trolleri har tiden att plocka fram en ny akt inte funnits där. Reglerna är sådana att när man väl vunnit med sin akt på SM får man inte ställa upp med samma akt igen så därför valde jag att inte tävla i år. Jag skulle aldrig kunna slänga ihop något bara för att tävla, utan ska jag tävla så ska jag göra det bra! Istället för att tävla blev jag anlitad att vara konferencier under årets tävlingar samt galashow. Att jobba som magisk konferencier är något jag gjort mer och mer de senaste åren i mitt företag och det är både kul och uppskattat av mina kunder. Det är otroligt bra att kunna lätta upp stämningen eller knyta an till nästa talare med hjälp av trolleri. Det blev mycket mer jobb än vad jag tänkt mig under årets SM men kul var det! Det var close up tävling under fredagen och på lördagen var jag på Växjö teater hela dagen för att konfa tävlingen i barntrolleri samt tävlingen i scenmagi. Under pausen för tävlingarna i scentrolleri fick jag beskedet att någon ville träffa mig vid scenkanten. Jag gick ut och det var Joe Laberos mamma! Vi har träffast en gång förut på ett gigg när jag trollade för henne och även denna gång ville hon ha en bild tillsammans med mig.  Alltid kul att bli ihågkommen, jag strävar efter att lämna mina åskådare med ett intryck som vara mer än någon timme efter showen. Efter tävlingarna på lördagen var det snabbt hem till hotellet för att byta om och sedan styra med kvällen galashow. På galashowen var det prisutdelning och uppträde av både svenska men även internationella artister. I rollen som konferencier gjorde jag en förkortad variant av min 10 card poker deal från scenen vilken fungerade mycket bra. Efter galashowen var jag helt slut och ett rött märke kring halsen påminde mig om att flugan suttit där i över 15 timmar, och rösten var hes efter två dagars pratande och trollande från scen. Jag sov gott den natten.