3|6
2014

Sommar 2014

Jesper Rönndahl

Då har sommaren startat och det börjar lugna ner sig en aning i kalendern. Jag trodde jag skulle få denna veckan ledig till att städa undan efter de hektiska jobbveckor som varit och börja skriva på min föreställning men så blev det inte. Dottern har blivit sjuk så det har inneburit VAB och så blev det klart med ytterligare jobb till helgen. Nästa vecka flyger jag upp till Umeå för jobb och sedan blir det även två jobba nere i skåneland, Malmö och Helsingborg.

 

Förra veckan jobbade jag måndag, tisdag och lördag. Under måndagens jobb fick jag efter inklappning göra extranummer vilket alltid är kul och jag hade bestämt mig för att damma av en gammal klassiker “kortet i taket”. Jag visste att förutsättningarna inte var de bästa eftersom det var ett räfflat snedtak. Men jag körde på och smack så satt kortet i taket, en skön känsla när man inte gjort detta nummer på flera år!  I en av mina första trolleriböcker berättar författaren om hur han en gång skulle göra tricket och kortleken försvinner upp bakom bjälkarna i taket, strax därpå singlar ett kort ner och det är givetvis det valda.  År senare när jag jobbade i Göteborg och skulle köra tricket så försvann kortleken bakom några takfläktar! Precis när jag tänkte “shit” så singlar det valda kortet ner och jag fångar det i handen. En helt otrolig känsla och ännu roligare att se åskådarnas reaktion som verkligen trodde att allt gick som planerat. Det var bara att hämta en ny kortlek och inte köra tricket mer den kvällen!

 

Under lördag gjorde jag en stor fest uppe i Stockholm tillsammans med bland annat Jesper Rönndahl från institutet på P3 som agerade konferencier under kvällen och avslutade hela kalaset gjorde E-type. En grymt rolig fest och det var ett härligt drag på publiken och för egen del gick det super! Fick följande mail från en deltagare dagen efter och det känns alltid kul när man lyckas lämna ett längre bestående intryck

 

“Första gången jag sett en magiker in action – fasiken vad roligt det var! Vill bara säga att du var ett fantastiskt härligt inslag i festen igår. Uppskattad av alla!”

 

Allt gott och trevlig sommar på er!