23|3
2015

Stående ovation

Magiker David Persson

Det har varit två hektiska veckor och det lugnar inte direkt ner sig utan kommer rulla på i högt tempo fram till juni. Jag spenderade nästan hela förr förra veckan på mässgolvet i Frankfurt och trollade för besökarna under årets ISH-mässa. Det är alltid så otroligt kul att ge förbipasserande underhållning där de minst förväntar sig det! Det är också väldigt nyttigt att nöta sin rutiner till den grad att du helt kan släppa vad du gör och kan koncentrera dig på presentationen. Jag hade två helt nya effekter som jag körde in under mässan och dessa kommer nu bli standard när jag kör mingeltrolleri. Det var även två kvällsevent där jag agerade magisk konferencier eller värd och vävde in underhållning. Dessa kvällar hölls på ett helt fantastiskt slott som hette Schlosshotel Kronberg och kan vara ett av de vackraste slott jag sett. Alla möbler och alla föremål var bevarade inne i slottet och omgivningarna var helt magiska!

 

Kom hem från Frankfurt på fredag eftermiddag och på lördag hade jag ett event på Sundspärlan i Helsingborg för närmare 250 personer. Företaget hade en galamiddag med prisutdelning och förutom en scenshow gjorde jag även ett kortare mingel innan middagen. Under minglet uppträdde även den fantastiska sångerskan Maja Gullstrand och det var ett riktigt härligt surr i luften. Efter desserten var det dags för mig att köra från scenen. Senast jag uppträdde på sundspärlan fick jag en härlig avslutning på showen och bestämde mig för att hoppa av scenen från sidan på vägen ut. Det skulle jag inte gjort då det hängde en vägghögtalare från taket och det sa PANG! Jag klarade mig dock undan med en rejäl bula i pannan och några i publiken fick sig en extrashow och ett gott skratt.

 

Showen den här kvällen började riktigt bra och jag flöt fram genom hela akten, publiken älskade det och människorna jag hade uppe på scenen var som gjorda för det! När jag var klar och tackade hände det som en svensk publik annars har ganska svårt att göra om det inte är en van teaterpublik. De började ställa sig upp…

Jag fick bokstavligen gåshud av publikens stående ovation och tacksamhet för mig och min show. Jag får fortfarande en härlig känsla när jag tänker tillbaka på kvällen och undrar vad det var som gjorde att publiken denna gång bara var tvungna att ställa sig upp!? Många saker spelar naturligtvis in med allt från mat, service och min egen leverans. Föreställningen finns på film och det ska bli grymt kul att få se den igen.

 

Helgen som var spenderade jag med två dagars jobb i Stockholm för en nyöppnad bilhall och den här veckan laddar jag inför en lite turné torsdag, fredag och lördag.