24|4
2018

Uppsala Magic & Comedy

Jag var under helgen uppe i Uppsala och var med på invigningsshowen av Uppsala Magic & Comedy festival! Showen gick av stapeln på Reginateatern och jag delade scen med Johan Ståhl, Babben Larsson, Jörgen Sjöberg och en fantastisk manipulator vid namn Anson Lee från Taiwan. Det var helt slutsålt och det är något magisk med att jobba med den här typen av förutsättningar. Alla är där för showen och vill bli underhållna, du behöva inte börja med att försöka vinna över publiken utan du har fullt fokus från start. Johan Ståhl var konferencier och jag var första akten ut och det gick strålande. Det enda jag önskade när jag gick av var att mina 12 minuter skulle gått mycket långsammare! Det blev en riktigt bra kväll och alla artister levererade fullt ut.

 

Innan kvällen var jag också med och invigde den nya utställningen på Upplandsmuseet, Sim Sala Bim! Har ni möjlighet så gå och se den, helt otrolig och ni hittar en länk HÄR. Jag körde close up magi vid ett bord men det blev även en fullsatt close up show där jag passade jag på att köra en av mina akter som jag kommer tävla med under Svenska Mästerskapen i magi nästa vecka. jag vet att jag inte skrivit något om detta tidigare men jag anmälde mig sent även om jag gått och tänkt på det här väldigt länge. Jag har dessutom jobbat en hel del så det har inte blivit av och senast jag tävlade var 2012 och då gick det riktigt bra så visst är jag lite nervös. Akten jag testade gick bra fram till slutet då det blev en liten miss som jag med min rutin lyckades rädda. Jag vet vad som gick fel och och det kommer inte hända igen och just därför är det så viktigt att testa inför en levande publik.

 

Kom hem från Uppsala på lördagen och hade fått klart med ett gig samma kväll tidigare under veckan. Jag hade fått alla uppgifter på SMS och satte mig i bilen för att vara på plats en timme innan planerad showstart. Kommer till herrgården i Småland där jag ska vara och frågar efter ett sällskap på runt 50 personer. De säger att det största sällskapet de har är på 35 personer och sitter i en egen lokal på baksidan. Några avhopp på en 10-15 personer kan hända och de sitter mitt i middagen så tidsmässigt ser det ok ut. Tar kontakt med ansvarig på plats och får reda på att de inte beställt någon underhållning. Jag ringer min bokare och skickar sms om namn på ansvarig på plats utan något svar. Jag kollar med personalen om det finns andra sällskap men nej…

Får ett sms av min bokare med ett namn på ansvarig så jag stegar in i lokalen och tänker att det kanske är någon som bokat detta som en överraskning. När jag frågar efter någon som heter “xxx” är det helt tyst. Tusen tankar far genom mitt huvud och jag har redan kollat så att tider, datum och plats stämmer men något är fel…

 

När jag är på väg tillbaka till bilen ringer min bokare och säger att han skickat namnet på fel herrgård till mig. Jag ska vara på en herrgård 35 minuter därifrån! Jag kastar mig i bilen och hinner precis till planerad starttid men som det brukar vara är allt lite försenat och jag får ändå sitta och vänta ytterligare 45 minuter. Det var dock ganska skönt då pulsen var väldigt hög. Så kan det gå ibland men allt löste sig och det blev en mycket bra show och kunden var nöjd!