12|9
2018

Växjö Charity

Förra året var jag med och trollade under Växjö Charity där man samlar i  pengar till välgörande ändamål. När jag fick frågan om jag ville vara med även i år var svaret självklart JA! Förra året var Måns Möller konferencier och det var tänkt att han skulle vara det även i år. Han fick tyvärr förhinder och plötsligt stod de utan någon som kunde hålla ihop helheten under kvällen. Jag fick ett samtal med frågan om jag kunde hoppa in i Måns ställe! Jag bad om lite betänketid då det är stora skor som skall fyllas och att gå från ett till två inhopp under en middag till att leda igenom en gala med priser, intervjuer och hålla i en auktion är ganska långt. Jag gör väldigt mycket konferencierjobb men vill alltid försäkra mig om att jag kan leverera det kunden vill till 110%. Jag visste att svaret förmodligen skulle landa i ett JA redan när jag bad om betänketid och givetvis efter att ha tänkt igenom och bollat med arrangören bestämde jag mig för att köra.

Jag anlände till Växjö strax efter lunch och då var det dags att åka runt i golfbil och trolla för de deltagande lagen under dagens golftävling. Vädret var med oss och det var strålande sol när jag åkte runt och bjöd på mindre mirakel rakt under näsan på deltagarna. Superkul och en bra start på en lång dag. Efter golfbanan begav jag mig direkt till Fortnox Arena.

Det här året var det mer folk och man hade flyttat från förra årets plats och placerat arrangemanget inne i Fortnox Arena. Förutsättningarna var på topp med scen, ljud, ljus och catwalk så jag kunde komma nära alla i publiken. Det var en magisk inramning på hela arrangemanget och kvällen flöt på superbra. Förutom intervjuer och prisutdelningar gjorde jag själv ett lite längre set med magi som fungerade riktigt bra och jag hade ändrat lite i vissa nummer då det även var en kameraproduktion som jag kunde dra nytta av.

Det sista som skulle hände var auktionen. Om det var något jag var orolig för innan kvällen så var det auktionen och detta främst av två anledningar. 1:Det var helt nytt för mig att leda en auktion och hålla koll på bud och budare. 2:Ganska mycket av kvällen hängde på auktionen för att nå målet på miljonen till välgörande ändamål.

Så när jag satte igång var det lite trevande och det var inget superdrag i publiken på de första objekten. Men jag blev snabbt varm i kläderna och publiken kom igång och det blev en riktigt bra auktion tillslut. Det var svettigt men riktigt kul och vi nådde målet och samlade in över en miljon kronor till välgörande ändamål. Helt otroligt! Vill ni läsa mer om Växjö Charity eller kanske till och med stödja med ett bidrag kan ni göra det HÄR!